26 Mayıs 2017 Cuma

TPAO'NUN KARADENIZ VE AKDENIZ'DE YENİ SONDAJ HAMLESİ

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O. 
BASIN BİLGİLENDİRME NOTU
KARADENİZ VE AKDENİZ'DE 
YENİ SONDAJ HAMLESİ
ABD'de IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, konferans kapsamında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi: "Bu yıl Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimiz Barbaros Hayreddin'den sonra ikinci gemimiz ile Akdeniz ve Karadeniz sularında (Milli Petrol Şirketimiz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı "TPAO" olarak) daha aktif iki boyutlu ve üç boyutlu sismik çalışmaların yanında her iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız"
AKDENİZ'DE İLK 'DERİN' DENİZ ADIMI
Albayrak, Türkiye'nin, enerji alanında önemli değişikliklerin, yatırımların ve hamlelerin gerçekleşeceği yeni bir döneme girdiğini söyledi. Dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60'ından, fazlasının Türkiye'nin yakın çevresindeki bölgede bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, "Türkiye'nin, bölgesindeki en istikrarlı ve güçlü ülke olmasının getirdiği sorumluluk ve enerji arz güvenliğinde oynadığı rolü itibarıyla, ülkemiz gelecek dönemde de kararlı ve yoğun çalışmaya devam edecek" diye konuştu. Bu arada sondaj hamlesi Akdeniz'de ilk derin deniz sondajı olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.
ÇALIŞMALARA HIZ VERDİK
Bakan Albayrak, Türkiye'nin son yıllarda doğalgaz depolama ve kaynak çeşitliliği konusunda çok önemli yatırımlar yapmaya başladığının altını çizerek, birçok alanda yatırımların hayata geçirilmesine devam edileceğini belirtti. Bakanlık olarak son dönemde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına daha da hız verdiklerini vurgulayan Albayrak, "Türkiye için artık birçok alanda daha önemli hamlelerin yapılması gereken bir sürece giriyoruz" dedi.
YABANCILAR ÇOK İŞTAHLI
BAKAN Albayrak, dünyanın en büyük ve en prestijli enerji konferanslarından biri olan CERAWeek kapsamında çok verimli görüşmeler gerçekleştirildiklerini belirtti. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisini 'çok iştahlı' bulduğunu belirten Albayrak, bunun gelecek dönemde 'Büyük Türkiye' hedefine ulaşılma noktasında umut verici olduğunu vurguladı.
Kurumsal İletişim Müdürlüğü (Ankara, AA-10 Mart 2017)
Söğütözü Mah. 2180. Cad. No:10 Çankaya, 06530 Ankara 
T: +90 312 207 33 22 - F: +90 312 287 41 35 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder